Blog voor de fotofabriek

Posted on
Fotofabriek

Zo aan het einde van het jaar maak je de balans op en dan kijk je terug op een bewogen jaar. Het was een jaar met ups en downs, meer downs dan ups eigenlijk, maar een fotograaf zoals ik laat zich er niet door uit het veld slaan en probeert nieuwe dingen uit.
En één van die nieuwe dingen is het bijhouden van een Blog. In mijn Blog vertel ik over allerhande zaken die mij bezighouden en waar ik mee bezig ben.
Zo probeer ik door het fotograferen van honden in het vrije veld opdrachten (lees verkopen) te genereren. Maar ook familie fotosessies konden doorgang vinden, wel met de RIVM regels in het achterhoofd, maar het was toch wel goed te doen. Afstand houden als de familieleden niet uit hetzelfde gezin komen, geen handen schudden en indien nodig een mondkapje dragen. Als de shoots buiten plaatsvinden wordt het al weer een ietsje gemakkelijker, maar het blijft behelpen.
En wat is er dan leuker dan opgemerkt worden met je Blog, zo ook door de Fotofabriek. Mijn Blogs worden door een breed publiek gelezen en dat is leuk en fijn.
Nu werd ik gevraagd door de Fotofabriek om een Blog te schrijven over de procedure van het bestellen van een fotoboek bij hun.
Dit proces gaat binnenkort starten met als eerste het uitzoeken van de foto’s.
Ook het onderwerp van het te maken fotoboek moet ik gaan bedenken, mijn interesses in de fotografie zijn breed met enkele specialisaties.
Zo ben ik zeer geïnteresseerd in het maken van sportfotoreportages. Enkele jaren heb ik op het TT-circuit van Assen prachtige foto’s mogen maken van motorsport, autosport evenementen en alles wat daar mee te maken heeft.
Dus qua motorsport en autosport zijn veel foto’s te vinden die ik in het te maken fotoboek kan gaan plaatsen.
Ook ben ik geen vreemde bij de edities van de 4 Mijl van zowel Groningen als Assen.
Dus ik neig min of meer al naar het maken van een fotoboek met mooie sportmomenten.
Een andere passie van mij als fotograaf is de natuur. Zo ben ik in de lente en de zomer regelmatig te vinden in de prachtige natuur die Drenthe rijk is.
Ik zit dan aan de waterkant te genieten van alles wat beweegt en vliegt en zo heb ik een voorliefde ontwikkeld voor libellen fotograferen.
Maar ook het maken van portret- en groepsfoto’s is een corebusiness voor mijn bedrijf en sinds 2006 maak ik portret en groepsfoto’s van de diploma- en certificaat uitreikingen van A.O.G. School of Management.
Dus vanaf vandaag ga ik bezig met het uitzoeken van foto’s die in het 24 bladen tellende fotoboek gaan komen.
In de nabije toekomst zal ik het hele proces hier verder laten zien, zoals het invullen van de pagina’s, dus het samenstellen van het fotoboek en het uiteindelijke bestellen en als klap op de vuurpijl het boek in fysieke vorm laten zien.
Fotofabriek hartelijk dan voor jullie interesse in Gino Fotografie en ICT en ik ga er een mooi onafhankelijk bericht van de procedure maken.
Alvast wat tips en linkjes om naar de Fotofabriek te gaan om een fotoboek te maken of foto afdrukken te laten verzorgen.
Ga naar:
Fotofabriek -> naar de website van de Fotofabriek
Fotoboek maken -> Om een prachtig fotoboek te maken bij de Fotofabriek
Foto’s afdrukken -> Foto’s laat je afdrukken bij de Fotofabriek!

Stap 1.
En de eerste stap inmiddels gezet.
Je gaat naar de website van de Fotofabriek en kiest daar uit de verschillende opties om een fotoboek samen te stellen.
De Online Editor – Snel online beginnen
Offline Software – Uitgebreid ontwerpen
PDF-Uploader – Photoshop en Indesign voor de gevorderden onder u
Je kunt online een fotoboek maken, maar ik heb gekozen voor de offline variant. De informatie over het fotoboek wordt dan opgeslagen offline en die upload je dan later als het werk gedaan is.
Nu eerst de software verkennen en dan begint het grote uitzoeken van de foto’s die ik erin wil hebben.
Ik heb gekozen voor een Fotoboek hardcover A4 liggend en ga daar zo mee verder.
Een blanco project spreek voor zich, dan kun jijzelf bepalen hoe je alles wilt hebben.
Ik kies voor project automatisch vullen met sjablonen zodat alles nagenoeg automatisch gaat.