Foto opdracht Actium en Diploma uitreiking A.O.G.

Posted on
Foto-sessie-Actium-met-Gonny-en-Annet-2-oktober-2020

Gisteren weer twee hele leuke opdrachten gehad, eentje bij Actium waar ik twee werknemers in het digitale zonnetje mocht zetten en enkele portretten van hun heb gemaakt.
De afspraak hadden we staan om 09:00 uur bij het hoofdgebouw van Actium in Assen. Ik kom daar regelmatig langs dus was voor mij makkelijk te vinden.
Na de ontvangst en kennismaking hebben we onder het genot van een heerlijk kopje koffie de gang van zaken even besproken en de beide dames waren er klaar voor.
Op verschillende plekken in en buiten het gebouw foto’s gemaakt en het was heel prettig om dit zo te doen.
Het was natuurlijk anders dan anders, want met corona moeten we ook aan de afstand denken, de 1,5 meter hebben we keurig in de gaten gehouden.
Bij thuiskomst direct met de foto’s aan de gang, terugzetten naar de computer en Lightroom en Photoshop opgestart.
Bij mijn selectie haal ik eerst de minder goede foto’s er tussenuit en ga daarna met de door mij goedgekeurde foto’s verder. Soms behoeven ze geen na-bewerking, maar soms wel.
En dan zijn het vaak kleine aanpassingen of correcties, hoe je het maar wil noemen. Een storend stopcontact of een thermostaat die toch niet helemaal in het plaatje past.
Gelukkig kan ik aardig overweg met Photoshop en kom ik ergens niet uit dan zeg ik altijd ‘YouTube is mijn vriend’ 🙂
Na de selectie en de na-bewerkingen zet ik de foto’s online zodat mijn opdrachtgever of de geportretteerde(n) een keuze kunnen maken.
In dit geval zouden de foto’s bij een interview gebruikt worden en dan moet je je ook aan een deadline houden, dus goed en snel werken zodat het allemaal past in de workflow van de opdrachtgever(s).
De foto’s waren goedgekeurd en ben zeer benieuwd welke gekozen gaan worden.
Na dit alles was het weer tijd voor mijn haast wekelijkse opdracht voor A.O.G. School of Management.
Sinds 2006 maak ik foto’s van de diploma- en certificaat uitreikingen van A.O.G., zo ook gisteren op 2 oktober 2020 in de Prinsenzaal van het Prinsenhof te Groningen.
Ook hier geldt dat we allemaal om de RIVM regelgeving moeten denken en dat is ook tot in de puntjes geregeld door het personeel van het Prinsenhof.
De gediplomeerden zitten op gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar. Tijdens het ondertekenen van het diploma zijn ook allerlei regels van toepassing en dat lukt allemaal prima.
Voor mij als fotograaf geniet ik ook altijd van deze uitreikingen, inmiddels ken ik de procedure op mijn duimpje en maak ik mooie foto’s van de ondertekening en het fotomomentje na de ondertekening.
Als alle gediplomeerden zijn toegesproken gaan we vaak naar buiten en maken we een mooie groepsfoto met de Martinitoren op de achtergrond.
Omdat het steeds vroeger donker wordt ben ik toch wel ontzettend blij met mijn Canon 5D Mark IV, deze kan slechte lichtomstandigheden ontzettend goed aan.
Helaas door het grauwe weer krijg je dan wel een wit uitgebeten lucht en daar heb ik een prachtig pakket voor gevonden Luminar 4
Met Luminar 4 kun je op eenvoudige en snelle wijze een achtergrond aanpassen met verschillende soorten luchten.
Hieronder zal ik een aantal voorbeelden laten zien.
Op naar een volgende uitreiking of foto opdracht!
Heeft u een uitreiking of wilt u graag uw personeel of bedrijf op een professionele manier vast laten leggen, neem dan vooral eens contact met mij op, dat kan via het contactformulier of telefonisch via +316 236 48 770