Sport fotografie

MOTUL-TT-30-juni-2019-Maverick-Vinales-wint-MOTOGP-Assen - Gino Fotografie

Sinds jaar en dag ben ik fan van en geïnteresseerd in sportfotografie. Het begon allemaal met het fotograferen van hardlopers, zo heb ik vele jaren de 4 Mijl Groningen vast mogen leggen.
Toendertijd nog onder de bezielende leiding van Grietje Pasma, daarna overgenomen door Elske Dijkstra.
Als fotograaf stond ik dan de eerste hardlopers van deze 4 Mijl op te wachten bij de finish. Later toen wij in Assen zijn gaan wonen ben ik ook de 4 Mijl Assen gaan fotograferen en de Triathloon, de Asserstadsloop en Baggelhuizercross.
Ook ben ik actief geweest als sportfotograaf bij het TT-circuit van Assen en heb daar vele mooie autosport en motorsport races gezien en gefotografeerd, voorbeelden hiervan zijn de Motul TT, WSBK, SBK, GAMMA Racing Days, IDM, DTM, OW Cup, ACNN, Hankook Finale races.
Verschillende jaren als fotograaf aanwezig geweest in Aduard en Groningen voor de grasbaanraces, dat is ook een spectaculaire sport om te fotograferen.
Verder zijn mijn interesses BMX, Honkbal, Roeien, Triathlon, Braggeltochten enzovoort.
En last but not least voetbal, door Corona is dat wat op de achtergrond gekomen, maar zo gauw de competities weer beginnen zal ik ook weer bij ACV en Achilles 1894 fotoreportages gaan maken.
Interesse in mijn fotowerk, neem dan eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Hieronder wat takken van sport waarbij ik als fotograaf aanwezig was. Sinds 2016 ben ik lid van de NVJ en in het bezit van een perskaart.